Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és KollégiumKollégiumi felvétel

Főoldal Hírek Dokumentumok Információk
Tanáraink Galéria Nyílt nap
Elérhetőség

KÖSZÖNTŐ

Tisztelettel köszöntöm a Kedves Látogatót!

Ön mindenképpen „jó helyen jár”, ha gyermeke most, vagy esetleg a közeljövőben Szombathelyen szeretné folytatni középfokú tanulmányait és a mindennapi bejárás helyett a kollégiumi elhelyezést tervezi.

Kollégiumunkat többségében a technikumi, illetve a szakközépiskolai képzésben tanuló diákok választják, de a város szinte valamennyi középfokú intézményéből fogadunk tanulókat, hiszen a „szabad iskolaválasztás” joga minden szülőt és tanulót megillet és ez a kollégiumválasztásra is igaz.

Kollégiumunk koedukált. Az első és a második szintet a lányok, míg a harmadik szintet a fiúk foglalják el. A diákjainkat 4-6 ágyas szobákban helyezzük el. A kollégiumhoz tartozó helyiségek, a szobák berendezéseit folyamatosan cseréljük, modernizáljuk.

1982-ben a Szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző iskola iskolaépületének részeként került sor az épületegyüttesben a kollégium kialakítására. A kollégiumunk azóta is itt működik. Hivatalos neve: Vas Megyei SZC Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégium.


Kollégiumunk erősségei közül engedjék meg, hogy néhányat megemlítsek:

  • Mind a tanuláshoz, mind a szabadidő hasznos eltöltéséhez nyugodt feltételek
  • Családias légkör
  • Aktív diákélet, gazdag csoportprogramok
  • Több évtizedes nevelői múlttal rendelkező nevelők, akik egyben szakos pedagógusok is, így a személyre szabott, egyéni korrepetálások is biztosítottak.
  • Közel a városközpont, így nem jelent gondot Szombathely valamennyi középiskolájának elérése sem, nem is beszélve a közös épületben lévő „Kereskedelmis” tanulókról.

A középiskola befejezése utána vannak akik belépnek munka világába, vannak akik továbbtanulnak a felsőoktatásban, vagy éppen harmadik szakma elsajátításába fognak bele. Azonban az biztos, hogy az a több ezer kollégista diák, aki diákéveit kollégiumunkban töltötte, számos és maradandó „Orlay kollégista” élménnyel lett gazdagabb.

Kollégáimmal együtt arra törekszünk, hogy ne iskola legyünk, hanem

    egy otthon, egy jó család ahova szívesen "hazamegy" a tanuló az iskola után.
    A kollégiumban él a gyerek és nem "órán" vesz részt...

Kérem tekintse meg kisfilmünket is és ha bármivel kapcsolatban kérdése lenne hívjon nyugodtan.


Török Sándor
kollégium-vezetőVas Vármegyei Szakképzési Centrum
Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégium
Szombathely, Nagykar utca 1-3.